Jacobs: "Moeten ons gedragen als kannibalen"

WOENSDAG, 5 MEI 2010, 08:42 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Nu de titel al een tijdje binnen is, moet Ariël Jacobs andere manieren zoeken om zijn ploeg te motiveren. "Ik vraag mijn spelers dat ze zich gedragen als kannibalen", zegt hij. "Als je de cijfertjes bekijkt, staan we overal op 1."


"In de reguliere competitie, in de play-offs, in de combinatie competitie-play-offs en in alle deelklassementen. Er is één categorie waarin we nog gelijk staan met Sint-Truiden: het aantal tegendoelpunten in de play-offs. Ook die categorie winnen kan nog een motivatie zijn", vertelt Jacobs in Het Nieuwsblad.

"Vanaf 23 juli zit iedereen aan honderd procent. Ik zeg chapeau aan de jongens die het zo lang volhouden", aldus de Anderlecht-coach, die dan weer even cynisch wordt: "Want de play-offs zijn echt wel boeiend."

Jacobs sluit overigens niet uit dat hij nog enkele jongeren speelgelegenheid geeft. "Ook Daniël Zitka speelt misschien nog. Maar als trainer moet ik me ervan bewust zijn dat ik sommige jongens geen dienst bewijs door hen nu voor de leeuwen te werpen. In die zin word je tegelijk wijzer en niet wijzer van zo'n speelbeurt."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.