Jacobs: "Beter doen wordt moeilijk"

MAANDAG, 3 MEI 2010, 12:29 - RSCA Skater
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht kwam vrijdag voor de eerste keer niet tot scoren dit seizoen: 0-0 werd het in Waregem. Ariël Jacobs zag dat zijn team niet meer zo fris was. Maar de trainer vond Lukas Marecek wel heel verdienstelijk spelen.


Anderlecht wrong vrijdag heel wat mogelijkheden de nek om, onder meer Suarez miste een penalty. "We hadden kansen genoeg, maar die moet je dan benutten", zegt de Anderlecht-trainer in de kranten.

"De voorbije weken zijn we voortgegaan op een bepaalde drive, maar dat blijf je niet volhouden als de prijs binnen is."

Na alle euforie van de voorbije weken waarschuwt de ervaren Jacobs toch al een beetje voor volgend seizoen. "We mogen terugblikken op een sterk seizoen. Nog beter doen wordt sowieso moeilijk. Iedereen begint weer vanaf nul en dan kan je alleen hopen dat je dit niveau opnieuw kan halen.""Marecek speelde erg verdienstelijk"

Ariël Jacobs maakte van de gelegenheid gebruik om enkele reserven speelkansen te geven. Over Lukas Marecek, die in de basis startte, was hij heel tevreden.

"Hij was erg verdienstelijk", zegt Jacobs over de 20-jarige Tsjech. "In vrij ondankbare omstandigheden (wij hadden niets meer te winnen of te verliezen) is hij overeind gebleven en heeft hij getoond dat hij potentieel heeft."

"Toen hij net bij ons was, had hij wat aanpassingsproblemen, maar hij is er voor blijven gaan en maakte op training heel wat vooruitgang. Hij deed het goed. Hij is geen echte spelmaker en geen verdedigende middenvelder, maar hij is balvast en hij ziet het spel."

Bron: Sporza.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.