Vanhaezebrouck: "Dagen rust belangrijker dan tegenstander"

WOENSDAG, 14 MAART 2018, 13:28 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS In een boodschap op de officiële clubwebsite heeft Hein Vanhaezebrouck gereageerd op de kalender voor de play-offs. De Anderlecht-coach is niet echt tevreden. Dat Anderlecht de enige club is die drie wedstrijden op zes dagen tijd moet spelen, vindt hij erg vervelend.

"De volgorde van de wedstrijden is voor mij niet belangrijk", zo opent Vanhaezebrouck. "Er zijn vijf tegenstanders en we moeten tegen ze allemaal spelen, één keer thuis en één keer uit. Tegen welke club je begint en of dit uit of thuis is, dat maakt niet uit."

"Wat ik doe wanneer een kalende bekend wordt, is kijken naar de midweekwedstrijden. De tweede midweekwedstrijd is voor iedereen gelijk, maar voor de eerste zijn er verschillende data. Dan kijk je hoeveel dagen rust je hebt. Dat is het belangrijkste bij de samenstelling van een kalender."

"Wat ik vreesde, is realiteit geworden: we krijgen drie wedstrijden in zes dagen tijd. Als enige van de zes ploegen uit Play-Off 1. Dat is altijd een extra belasting. Bovendien moeten we op we de midweekspeeldag naar Standard en in het weekend erop naar Genk, twee verplaatsingen. Dat is minder positief ten opzichte van de rest."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.