Weiler: "Ik voelde de frustratie aan de rust"

ZATERDAG, 9 SEPTEMBER 2017, 07:49 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Dankzij een laat doelpunt van Lukasz Teodorczyk kon Anderlecht tegen Lokeren alsnog de drie punten thuis houden. "Dat doelpunt was verdiend. Voor de ploeg en voor Teodorczyk", zo vond René Weiler. De coach legde ook uit waarom Robert Beric en Josué Sa niet in de kern zaten.

"Tijdens de rust voelde ik dat de spelers gefrustreerd waren om de 1-2-achterstand. Ze wilden de scheve situatie snel recht trekken", aldus Weiler, die daarom na 55 minuten een tweede centrumspits bracht met Harbaoui. "Ik wilde meer volk centraal voor doel omdat ik wist dat er veel flankvoorzetten zouden komen. Ik ben dus blij dat Teodorczyk kon scoren op een afgemeten voorzet van Stanciu."

Dat Anderlecht nog een derde keer kon scoren, vond Weiler verdiend. "Ook voor Teodorczyk. In moeilijke omstandigheden is hij altijd zijn werk blijven doen. Net als de rest van de ploeg toonde hij de goede mentaliteit."

Weiler koos dus voor Teodorczyk en Harbaoui. Nieuwkomer Robert Beric zat net als Josué Sa in de tribune. "Ik vond het opportuun om hen eerst te laten kijken hoe we spelen en wat het niveau is. Dan weten ze wat hen te wachten staat. Bovendien hebben ze maar een week meegetraind, wat niet veel is."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.