Voorbeschouwing: Anderlecht - Lokeren

VRIJDAG, 8 SEPTEMBER 2017, 14:17 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Met een thuiswedstrijd tegen Lokeren trapt Anderlecht vanavond de zesde speeldag op gang. Lokeren haalde uit zijn eerste vijf wedstrijden zes punten, dat is warempel één punt meer dan Anderlecht. Coach René Weiler beseft dat één en ander moet veranderen en gaat pokeren.

Weiler overwoog het al tegen AA Gent en gaat het nu ook doen: Matz Sels en Sven Kums verdwijnen uit de basiself. Sels neemt plaats op de bank, Kums zelfs op de tribune. Ook de twee nieuwkomers Robert Beric en Josué Sa hoeven we straks nog niet te verwachten. Kara Mbodj was te laat terug uit Senegal en zit eveneens niet in de selectie. Hierdoor komt er plaats vrij voor Frank Boeckx, Olivier Deschacht en Adrien Trebel. Die laatste was tegen Gent geblesseerd, maar was in de vorige wedstrijden vaak de beste man aan Anderlecht-zijde. 

Wellicht zal Weiler ook zijn rechterflank wijzigen. Dennis Appiah en Alexandru Chipciu kenden een belabberd seizoensbegin. Als hij voldoende fit geacht wordt, neemt Andy Najar de plaats van Dennis Appiah in. Massimo Bruno, sterk tegen STVV maar geblesseerd tegen Gent, verdringt Chipciu naar de bank.

Tegenstander Lokeren mist enkele vaste krachten. Tom De Sutter heeft griep, Samy Kehli herstelt nog van een verrekking en ook aanvoerder Killian Overmeire (hamstrings) raakt niet fit voor vanavond.

Aftrap: 20u30
Stadion: Constant Vanden Stock-stadion
Scheidsrechter: Nicolas Laforge

: : : ANDERLECHT : : :

Mogelijke opstelling: Boeckx, Najar, Spajic, Deschacht, Obradovic, Dendoncker, Trebel, Hanni, Bruno, Teodorczyk, Onyekuru
Invallers: Sels, Appiah, Sowah, Gerkens, Stanciu, Chipciu, Harbaoui

Geblesseerd: Niemand
Geschorst: Niemand
Gevaar voor gele schorsing: Niemand

: : : LOKEREN : : :

Mogelijke opstelling: Verhulst, Marzo, Maric, Filipovic, Skulason, Rassoul, Terki, Miric, Söder, De Ridder, Enoh
Invallers: De Wolf, Creemers, Mpati, Monsecour, Ticinovic, Michel, Benchaib, Torres, Triest, Hupperts

Geblesseerd: De Sutter, Geens, Kehli, Martin, Ofkir, Overmeire, Straatman
Geschorst: Niemand
Gevaar voor gele schorsing: Niemand

Vorige jaren:
2016-2017: 1-0
2015-2016: 1-0
2014-2015: 1-1
2013-2014: 3-1
2013-2014: 2-3
>>Resultatenhistoriek

Prognose gebaseerd op de laatste 5 jaar:
Winst: 60%
Verlies: 20%
Gelijk: 20%

Prognose gebaseerd op alle resultaten:
Winst: 74.42%
Verlies: 11.63%
Gelijk: 13.95%



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.