Van Holsbeeck: "Weiler blijft sowieso"

MAANDAG, 27 MAART 2017, 16:50 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Enkele weken geleden, voor de aanvang van de play-offs, kreeg René Weiler een nieuw en verbeterd contract bij RSC Anderlecht. Daarmee wou de club een duidelijk signaal geven naar buiten en naar zijn spelers toe. Herman Van Holsbeeck is duidelijk: "Weiler blijft, ook als we als derde eindigen."

"Met de contractverlenging maken we meteen duidelijk hoe de zaken er voorstaan", zegt de general manager, "Dat is belangrijk, ook naar de spelers toe en vooral voor de bankzitters. Niemand zit graag op de bank, dus je hebt er altijd die ontevreden zijn. Maar nu weet iedereen sowieso: we gaan door met Weiler, ja, zelfs als we maar derde eindigen op het einde van het seizoen."

Niet eerlijk geweest

"Weiler heeft de kwaliteit dat hij een groep kan smeden en spelers beter maken. Hij is hier gestart met een duidelijke visie en een vaste lijn en is daar nooit van afgeweken. Ik wist wat voor 'hell of a job' hem hier te wachten stond bij zijn aanstelling, de kleedkamer moetst hier dringen uitgekuist worden, toch heb ik hem dat nooit eerlijk gezegd", geeft Van Holsbeeck eerlijk toe, "De kleedkamer was toenertijd ook de reden dat we geen kampioen zijn geworden."

Kritiek

De Zwitser kreeg ook heel wat kritiek over zich heen door bepaalde uitspraken. Ook het feit dat hij Dodi Lukebakio en Aaron Leya Iseka uit de kern zette, werd hem niet in dank afgenomen.
"Het volstaat niet om een actie te kunnen maken om een wereldspeler te worden. Dat was even slikken. Ook ik werd niet van kritiek gespaard, zowel intern als extern, ook dat was slikken. Na 14 seizoenen kwam dat redelijk hard aan", aldus nog Van Holsbeeck, 





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.