Acheampong: "Zelf gevraagd om met U21 te spelen"

VRIJDAG, 17 MAART 2017, 07:15 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Invallen en na twee minuten het beslissende doelpunt maken: voor Frank Acheampong was het een mooie reactie op zijn niet-selectie van afgelopen weekend. "

"Veel wil ik niet zeggen over het voorbije weekend. Dat zou niet verstandig zijn", vertelt Acheampong. "Zaterdag hoorde ik dat ik niet in de kern zat voor de wedstrijd tegen Waasland-Beveren. Dat was niet plezant, maar je moet dat accepteren. De coach zei dat ik mijn verdedigend werk niet deed zoals hij wilde. Het klopt dat mijn laatste invalbeurten niet zo goed waren. Maandag heb ik dan gevraagd om met de beloften te mogen spelen. Ik had nog eens een volledige wedstrijd nodig om fit te blijven."

Zijn engagement wist Weiler te bekoren en gisteren mocht hij invallen halfweg de tweede helft. Hij stond amper tussen de lijnen of scoorde de 1-0. "Ik ben blij dat ik belangrijk kon zijn", klonk het nuchter. Intussen ontpopt Acheampong zich tot een nieuwe 'mister Europe'. "Waarom ik beter speel in Europa? Misschien omdat er meer ruimte is." Hoe ver denkt Acheampong te kunnen raken in de campagne? "Alles is nu mogelijk. Ik weet niet of we de Europa League kunnen winnen, maar we moeten dat proberen. Of ik kies voor de titel of de Europa League winnen? Ik kies liever niet."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.