Tielemans: "Dat was pas echt diep geluk"

ZATERDAG, 11 MAART 2017, 08:25 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Kersvers papa Youri Tielemans stapte vorige woensdag mee op het vliegtuig richting Cyprus. Veel tijd had de jonge middenvelder niet om te genieten van zijn pas verworven statuut als vader, maar hij is vastbesloten om dat in te halen. Winnen op Cyprus was mooi, maar de geboorte van zijn dochtertje: "Dat was pas echt diep geluk".

"Veel tijd om te genieten van mijn vaderschap heb ik nog niet gehad", geeft Tielemans toe, "Maar ik zal dat de komende dagen en weken wel goedmaken. Gelukkig bestaat er zoiets al Skype om het gemis wat te verlichten. Ik vond het belangrijk dat ik mijn dochtertje kon zien. Daar put ik heel veel steun uit."

Door zijn schorsing kon Tielemans de geboorte van dochertje volledig meemaken: "Er is heel veel door mij heengegaan, maar ik ben sterk gebleven hoor. Ik heb heel veel emoties gevoeld, dat was pas echt diep geluk", glunderd de jonge middenvelder, "Ik weet dat ons leven nu volledig zal veranderen, maar het was een bewuste keuze om nu al papa te worden. Maar ik zal heel veel hulp krijgen van mijn vriendin en natuurlijk zal ik mijn dochtertje een nieuwe luier omdoen".

Toekomst

Over zijn toekomst wil Tielemans niet al te veel kwijt, bij Anderlecht of de stap naar het buitenland?
"Ik ga daar nog geen antwoord op geven. Momenteel ben ik daar ook niet bezig, dat zijn zaken die ik overlaat aan mijn makelaar. Ik luister ook niet naar alles wat gezegd of geschreven wordt, we zien wel op het einde van het seizoen wat de volgende stap zal zijn. Op dit moment moet mijn vooruitgang primeren."

Wat wil zeggen dat als Anderlecht de Champions League haalt, er misschien wel nog een extra seizoen in het Astridpark bij de mogelijkheden behoort: "Champions League voetbal spelen zou goed zijn voor mijn ontwikkeling", geeft Tielemans toe, "Dit seizoen heb ik al een stap vooruit gezet bij Anderlecht. Mijn ploegmaats vertrouwen op mij en ik heb zelf ook meer vertrouwen. Ik toon mentaliteit en ik voel me belangrijk in de kleedkamer. Dat versterkt elkaar allemaal. Het is nu aan mij om dit aan te houden."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.