Eurostadion: naast Brussel & Grimbergen nu ook Vlaanderen betrokken

WOENSDAG, 1 MAART 2017, 10:43 - D.A.B.
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Ook de Vlaamse regering raakt nu meer en meer betrokken in het Eurostadion. Blijkbaar is de stad Brussel toch niet voor 100% de eigenaar van de gronden waarop het stadion zou moeten komen. Een aantal lappen grond behoren toe aan Vlaanderen en zijn nodig voor het aanleggen van de toegangswegen.

Vlaanderen zou bereid zijn om deze gronden ter beschikking te stellen van het project, maar eist dan wel dat aan alle mobiliteitsvoorwaarden wordt voldaan. Dit is een punt waarop het huidige voorstel van Ghelamco momenteel veel kritiek oogst. De bouwheer reageert echter verrast en claimt reeds een akkoord te hebben met het bevoegde kabinet van minister Ben Weyts. Daarenboven ligt heel dit verhaal ook nog eens communautair gevoelig. De oppositie roept de Vlaamse regering dan weer op om het dossier uit de handen van Grimbergen te halen en zelf beslissingen te nemen.

Wordt andermaal vervolgd...



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.