De Maio: "Aanvoerdersband schrikt mij niet af"

ZATERDAG, 16 JULI 2016, 09:14 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Onder de mee afgereisde journalisten in Oostenrijk loopt er een weddenschap, wie wordt ne nieuwe kapitein van Anderlecht. En voor de meeste is het duidelijk: Sebastien De Maio. Hij straalt autoriteit uit in zijn verdediging en stuurt de ploeg bij. De Maio zelf zou het een "hele eer" vinden. 

Eens De Maio op het veld staat verandert hij in een leiderstype, iets waar René Weiler zo hard om vraagt: "Het is toch normaal dat de oudere spelers het voortouw nemen. We hebben een heel jonge groep. Ik heb meer ervaring dan de meeste en het is dan ook normaal dat ik die ervaring overbreng op de jeugd", zegt de verdediger, "En de jongere spelers staan daar ook voor open. Het is héél belangrijk voor een ploeg om elkaar te coachen, goed communiceren zorgt ervoor dat je minder moet lopen."

Kapiteinsband

Nu Silvio Proto weg is, moet Weiler op zoek naar een nieuwe kapitein voor zijn ploeg. Tijdens de oefenwedstrijden kregen Youri Tielemans, Sofiane Hanni en Steven Defour het kleinood al rond de arm. Maar De Maio is de enige die het natuurlijk leiderschap over zich heeft. 
"De kapiteinsband zou me fier maken. Je vertegenwoordigt een hele club. Kapitein worden van je ploeg, dat betekent iets. Het schrik mij in ieder geval niet af, als de coach mij die band geeft, neem ik hem met veel plezier aan", aldus De Maio. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.