Bosnië vernedert België

ZONDAG, 29 MAART 2009, 12:42 - El_principito05

De WK droom van de Rode Duivels heeft weer een ferme deun gekregen. In dolle 10 minuten speelden de Bosniërs de Belgen helemaal stuk. Tom De Sutter mocht 3 minuten voor tijd sterk invallen, maar kon geen wonderen verrichten.

De Belgen hun opdracht was duidelijk, er moest gewonnen worden. En dat met Mudingayi centraal op het middenveld en dus geen gouden schoen, Axel Witsel.

De Belgen begonnen gretig met een sterke Defour, maar kregen even later het deksel op de neus. Dzeko krulde vrijstaand de bal prachtig in doel: 0-1.

De Rode Duivels bleven domineren kregen de kansen op de gelijkmaker via Fellaini en Sonck. Tot overmaat van ramp viel Igor De Camargo net voor de rust geblesseerd uit.

Ook na de rust bleven de Belgen de sterkere ploeg. Uiteindelijk krijgt België toch zijn verdiende gelijkmaker. Sonck met een knappe doorsteekbal voor Swerts, die Dembélé bediende: 1-1

Maar de euforie van de Belgen duurt niet lang, want nog geen 2 minuten na de gelijkmaker wordt de wedstrijd stilgelegd door Bosnische fans die met vuurwerk en rookbommen een enorme rookwolk veroorzaakten in de Crystal Arena.

Die pauze inspireerde de Bosniërs, want even later gaf Jahic de doodsteek en het stond 1-2. Nog geen 10 minuten later mocht de vrijstaande Bajramovic er 1-3 van maken. En Misimovic speelde de Belgische verdediging helemaal stuk 1-4.

Sonck kon op strafschop nog milderen, maar dat deed er lang niet meer toe.

De boodschap is duidelijk België moeten nu winnen in Bosnië.

Score: 2-4
Goals: 7' Dzeko 0-1, 64' Dembélé 1-1, 82' Jahic 1-2, 89' Bajramovic 1-3, 90+3' Misimovic 1-4, 90+7' Sonck 2-4

België:Stijnen; Swerts, Simons, Vermaelen, Daems (87' De Sutter); Mudingayi, Fellaini, Defour (58' Pocognoli), Dembélé; Sonck, De Camrago (45+1' Hazard)
Bosnië:Supic; Berberovic, Spahic (59' Mrvac), Nadarevic, Pandza; Muslimovic (68' Bajramovic), Misimovic, Jahic, Ibricic; Muratovic (90+7' Pjanic), Dzeko

Geel: Fellaini, Dembélé (Bel); Ibricic, Muratovic, Mrvac (Bos)

Scheidsrechter: Ivanov
Stadion: Crystal Arena