Puel: "Ik was niet klaar voor Anderlecht"

DINSDAG, 28 JUNI 2016, 14:42 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS De Fransman Claude Puel was lange tijd topkandidaat om de nieuwe coach van Anderlecht te worden. In Sport/Voetbalmagazine legt hij uit waarom hij uiteindelijk niet op het aanbod inging.

Puel stond erg dicht bij Anderlecht. Hij bezocht zelfs het oefencentrum in Neerpede. "Ik sprak er met bestuurders van hoog niveau en heb getwijfeld om de uitdaging aan te gaan", legt Puel uit. "Maar ik besefte dat ik er in mijn hoofd niet klaar voor was."

De voorbije jaren bij Nice waren erg slopend en Puel wil het even rustiger aan doen. Dat zat er bij Anderlecht niet in. "Er is hier veel werk. Ik zou er, naast het gewone werk als eerste trainer, veel tijd en aandacht moeten besteden aan de postformatie van talentvolle jonge spelers in de kern."

Ook bij Nice had Puel veel verantwoordelijkheden en dat ligt hem wel, maar nu voelt hij er zich niet klaar voor. "Als ik een uitdaging aanneem, geef ik me helemaal. Bij Nice was ik verantwoordelijk voor alles wat het sportieve aanging en die jaren hebben me meer gesloopt dan ik op dat moment besefte. Misschien ben ik over enkele weken klaar voor een nieuw avontuur. Anderlecht mag me dan altijd opnieuw contacteren."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.