Kaminski: "Ik verlaat Anderlecht zonder rancune"

VRIJDAG, 24 JUNI 2016, 09:10 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Vijf jaar na zijn transfer naar Anderlecht en drie uitleenbeurten later, trok Thomas Kaminski de deur van het Astridpark definitief achter zich toe. Wat bij Anderlecht niet lukte, hoopt hij wel te doen bij Kortrijk: titularis worden.

"Na het vertrek van Silvio Proto besliste het bestuur dat een terugkeer van mij niet aan de orde was", geeft Kaminski aan in Gazet van Antwerpen. "Toen Kortrijk zich meldde, zeiden mijn manager en familie dat ik niet mocht twijfelen. Maar ik verlaat Anderlecht zonder rancune. Na mijn transfer stuurden Bram Nuytinck en keeperstrainer Max de Jong me sms'jes met gelukwensen."

Na uitleenbeurten aan Famagusta en Kopenhagen hoopt Kaminski bij Kortrik eindelijk stabiliteit te vinden. "Zowel in Cyprus als in Denemarken was ik alleen. Mijn vrienden was in België gebleven. Dat was niet gemakkelijk, maar ik heb veel geleerd. Ik ben rustiger geworden en kan beter relativeren."

Bij Famagausta werd Kaminski uitgeroepen tot beste doelman van Cyprus. Zijn uitleenbeurt aan de Deense topclub FC Kopenhagen die daarop volgde, bracht niet wat hij verwacht had. "Het was een frustrerende tijd in Denemarken. De eerste zes weken zat ik zonder uitleg op de bank. Nochtans was me anders beloofd toen ik tekende. 'Part of the game', zo zei men dan. Maar het is moeilijk om je dan op te laden."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.