Praet: "Anderlecht zijn volste recht om tien miljoen euro te eisen"

VRIJDAG, 24 JUNI 2016, 07:30 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Anderlecht is sinds maandag weer aan het trainen en daarbij ook Dennis Praet. De middenvelder heeft nog geen transfer beet en maakt dus kennis met de nieuwe coach René Weiler. "Hij maakt indruk, ik zou het niet erg vinden nog een jaar onder hem te spelen."

Door slechte wifi-verbindingen tijdens zijn vakantie heeft Praet de zoektocht naar een nieuwe coach niet op de voet gevolgd. Maar zijn eerste indruk van Weiler is erg positief. "We trainden nog maar drie keer, maar het was een verrijking. Hij werkt telkens met een duidelijk doel. Hij legt aanvallende klemtonen en hamert op eentijdsvoetbal. Weiler mag dan wel nog jong zijn, hij maakt echt indruk."

Toch gaat niemand ervan uit dat Praet lang onder Weiler zal kunnen werken. Sevilla, Southampton, Sampdoria: aan interesse geen gebrek. "Aangezien ik mijn laatste contractjaar inga zal Anderlecht me willen verkopen. Ik speel vijf jaar in de eerste ploeg en heb enorm veel zin in een nieuwe uitdaging. Maar Anderlecht heeft een prijs (tien miljoen euro) bepaald en daar willen ze niet van afwijken. Het is hun volste recht die som te eisen als ze denken dat ik dat waard ben."

"Sevilla, Sampdoria en Southampton zijn alledrie geweldige clubs", gaat Praet verder. "Spanje sluit het meest aan bij mijn manier van spelen, maar ook de Serie A en Premier League zijn top. Het is afwachten. Als er geen akkoord bereikt wordt, blijf ik met plezier nog een jaar bij Anderlecht. Ik ben hier nog steeds erg gelukkig en ik voel dat er een frisse wind door de club waait."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.