Monsterbod op Okaka, maar wil hij wel?

WOENSDAG, 22 JUNI 2016, 07:52 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS De kranten pakken vandaag uit met namen van de Chinese clubs die Stefano Okaka willen aantrekken. Volgens Het Laatste Nieuws is er zelfs al een "niet te weigeren'" bod. Maar of Okaka naar China wil verkassen, dat is nog lang niet zeker.

Het Nieuwsblad schrijft dat Jaingsu Suning Okaka wil aantrekken. Het Laatste Nieuws noemt deze club en Beijing Guoan. Vooral Jaingsu Suning is erg kapitaalkrachtig. In januari betaalden ze 50 miljoen euro voor Alex Teixeira (Shakhtar) en 28 miljoen euro voor Ramires (Chelsea). Beijing Guoan hield het wat bescheidener. Zij betaalden slechts acht miljoen euro voor zowel Burak Yilmaz (Galatasaray) als Renato Augusto (Corinthians).

Anderlecht is geen vragende partij om Okaka te verkopen, maar een enorme transfersom kan paars-wit van gedachten doen veranderen. Volgens Het Laatste Nieuws spreekt men in de wandelgangen van het Vanden Stock-stadion al enige tijd over een "niet te weigeren bod uit exotische hoek". Een exact bedrag kan de krant er niet op kleven, maar het zal ongetwijfeld een veelvoud zijn van de ruim 3 miljoen euro die Anderlecht zelf betaalde.

Tot slot is er nog Okaka zelf. Die lijkt niet staan te springen om naar China te verhuizen. De Italiaan voelt zich goed in Brussel en zou graag eens langer dan één jaar bij een club blijven. Bovendien heeft hij sportief nog heel wat ambities en vreest hij om zich in China te begraven. Okaka greep nipt naast een selectie voor het EK en wil een vaste plaats bij de nationale ploeg veroveren.

Anderlecht heeft Okaka de tijd gegeven om na te denken over het Chinese bod. De spits verblijft momenteel nog in Italië om familiale redenen. Overmorgen wordt hij opnieuw op de club verwacht.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.