Vande Velde: "7 transfers op 10 moeten goed zijn"

VRIJDAG, 20 MAART 2009, 01:48 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Om het vertrek van spelers op te vangen, heeft de cel scouting een hele lijst met vervangers klaar liggen. "In een jaar heb ik 220 matchen gezien", vertelt scout Rik Vande Velde. "Het is aan ons om daar de goeie uit te halen."


Samen met vier anderen is Vande Velde voltijds bezig met het speuren naar nieuwe spelers. Als Anderlecht een speler verliest, dan komt het bestuur bij hen terecht voor een oplossing. "Je moet er wel feeling voor hebben en een verleden als speler of trainer. Je moet ook rekening houden met het soort speler dat de trainer zoekt.", vertelt hij in La Dernière Heure. "10 op 10 is onmogelijk. Zelfs 8 op 10 is een droom. Als 6 of 7 transfers op 10 slagen, dan hebben we goed gewerkt", vindt Vande Velde.

De afgelopen jaren waren er wel enkele transfers die geen succes werden: Théréau, Bulykin en Rnic. "Théréau zou ik niet genomen hebben. Bulykin heb ik één keer gezien gedurende 3,5 minuten. Werner Deraeve heeft hem een hele match gezien en hij was goed. We wilden hem meer zien spelen, maar hij zat altijd op de bank", aldus Vande Velde. Rnic was een minder groot risico om aan te trekken. "Hij leek me interessant omdat hij einde contract was en basisspeler bij Partizan, kampioen van Servië. Ik heb hem aangeraden, maar ik ben niet de enige die hem heeft zien spelen. Ik ben niet de beslisser."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.