"Iedereen begint met een propere lei"

DINSDAG, 21 JUNI 2016, 11:48 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS"René Weiler was altijd onze eerste optie", zette Herman Van Holsbeeck onmiddellijk de puntjes op de i tijdens de persvoorstelling van de Zwitser. "We moeten hem nu de tijd geven om zich aan te passen en een ploeg op te bouwen. Anderlecht moet zijn identiteit terug vinden."

"Weiler staat voor discipline", gaat de general manager verder, "Hij begint met een propere lei aan de voorbereidingen en dat is ook voor de spelers zo. We wilden een nieuwe wind in de vestiare".
Met andere woorden, iedereen zal zich moeten bewijzen, er is geen plaats voor favorietjes of vedetten. Net wat Anderlecht nodig had dus.

"Ik ben ervan overtuigd dat Weiler met zijn mentaliteit een rechte lijn zal uitstippelen, die voor iedereen gelijk zal zijn. We hebben de laatste tijd vaak de kritiek gekregen dat Anderlecht zijn identiteit verloren was. Daarom wilden we nu een jonge, ambitieuze trainer. Eéntje die jonge spelers kan beter maken en eentje die mooit voetbal kan brengen", aldus Van Holsbeeck.

Transfers

Weiler is naar Anderlecht gekomen met een lijstje van spelers in zijn achterzak. Maar eerst moet de huidige kern bekeken en geëvalueerd worden: "Binnen tien dagen kunnen we al eens verschillende dingen bekijken. We willen alleszins vier à vijf nieuw, onmiddellijk inzetbare, spelers. Uitgaande transfers gebeuren enkel aan onze voorwaarden."

Doelen

Doelen heeft Anderlecht genoeg, kampioen worden, de beker pakken en de Champions League halen: "We zitten nu volop in een 'opbouwfase'. En we moeten Weiler nu eerst de tijd geven, hij zal alle steun kunnen gebruiken."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.