"Hij staat voor discipline"

MAANDAG, 20 JUNI 2016, 22:33 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS René Weiler leidde vandaag zijn eerste training als nieuwe coach bij Anderlecht. Wie is Weiler eigenlijk ? Het sein voor de redactie van Anderlecht-online om contact op te nemen met Wolfgang Laaß, sportjournalist bij Nürnberger Nachrichten, die Weiler van nabij heeft gevolgd. 

"René Weiler is een heel gepassioneerde coach tijdens een wedstrijd, hij staat voor discipline. Zijn voorkeur gaat uit naar een 4-4-2. Bij Nürnberg had hij niet de middelen ter beschikking om tactische variaties uit te proberen, hij zat met een heel beperkte kern. Mede daardoor heeft hij bij Nürnberg enkele jongere spelers gelanceerd, de Duitse club is financieel ook héél beperkt", laat Wolfgang Laaß ons weten. 

"Eens hij zijn basiself heeft gevormd, zal hij zijn opstelling niet vlug veranderen. Maar de veiligheid en het groepsgevoel van zijn spelers staat altijd voorop. Als hij aanvoelt dat een speler de integriteit van de ploeg op de proef stelt door zijn gedrag, zal hij niet aarzelen om hem naast de ploeg te zetten. Is die speler de ster van de ploeg of de chouchou van het publiek, zal dat voor Weiler geen verschil maken. De groep primeert."

"Of hij met de druk bij Anderlecht om kan gaan is niet duidelijk. Tot hiertoe heeft Weiler altijd kleinere clubs gecoacht, daar kan ik dus moeilijk over oordelen. Maar als de spelers zijn manier van trainen willen aannemen, zal dat geen probleem voor hem vormen", aldus nog Wolfgang Laaß.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.