"Appiah is één van de beste rechtsbacks in Ligue 1"

MAANDAG, 20 JUNI 2016, 20:24 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Met Dennis Appiah strikte Anderlecht vorige week een relatief onbekende rechtsachter. Wie is deze 24-jarige Fransman? Wij vroegen het aan Boris Letondeur, die SM Caen van nabij volgt voor Radio France Bleu Basse-Normandie.

"Dennis Appiah is een rechterflankverdediger van opleiding. Hij werd gevormd bij Monaco, maar toen hij klaar was voor de eerste ploeg, werd Monaco overgenomen door de rijke Rus Dimitri Rybolovlev. Die koos voor buitenlandse spelers met meer ervaring. Dus trok Appiah in 2013 naar Caen, dat toen net als Monaco in de Ligue 2 speelde", vertelt Letondeur ons.

"Bij Caen stond Appiah meteen in de basis en hij had een groot aandeel in de promotie naar de Ligue 1 in 2014. In de hoogste klasse begon hij het seizoen met een onterechte rode kaart tegen Lille en een blessure, maar nadien speelde hij tussen december 2014 en mei 2016 62 officiële wedstrijden op rij. Het voorbije seizoen was voor Appiah dat van de grote doorbraak. Hij ontpopte zich tot één van de sterkhouders van Caen. Hij miste geen minuut en werd door de supporters verkozen tot beste speler van het seizoen."

"Hij rukt graag mee op en heeft goede voorzet"

"Bij Caen speelde Appiah meestal als rechtsback in een 4-3-2-1, soms bestreek hij de hele flank in een 3-5-2", geeft Letondeur aan. "Appiah is stevig in de duels en speelt snel naar voor. Hij rukt graag mee op en heeft een goede voorzet. Op sommige verdedigende vlakken moet hij nog vooruitgang boeken. Bijvoorbeeld als een tegenstander in zijn rug opduikt. Maar vorig seizoen heeft hij enorm veel vooruitgang geboekt. Hij is één van de beste rechtsbacks van de Ligue 1 geworden."

Voor Letondeur behoort Appiah tot de beste tien Franse rechtsachters. "Door ervaring op te doen bij een club als Anderlecht, die altijd gaat voor de titel en Europees speelt, kan hij nog progressie boeken. Wie weet kan hij zelfs de nationale ploeg halen."

"Beter dan N'Sakala en Colin"

Dat Appiah voor Anderlecht koos, verbaast Letondeur toch een beetje. "Ik weet dat vele Franse clubs op zoek zijn naar een type als hij, maar slechts enkele zijn in staat om de transfersom te betalen die Anderlecht neertelde. Het verbaast me een beetje dat hij zo snel een club gekozen heeft, maar Anderlecht is duidelijk een stap vooruit."

Na Fabrice N'Sakala en Maxime Colin is Appiah de derde Franse vleugelverdediger in drie jaar die Anderlecht haalt. "Maar Appiah is beter dan die twee. Appiah is echt een goede speler in de Ligue 1. Ik denk dat hij Anderlecht veel zal bijbrengen. Zijn aanpassing aan de competitie zal vlot verlopen", besluit Letondeur.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.