Kara: "Ik droom nog steeds van Premier League"

MAANDAG, 20 JUNI 2016, 17:12 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Nog geen Kara Mbodj op de eerste training vandaag. De verdediger speelde na het seizoen nog interlandvoetbal en geniet nog van vakantie in Senegal. Daar sprak hij in de lokale pers over zijn eerste jaar bij Anderlecht en zijn ambities.

Het voorbije seizoen bracht voor Anderlecht niet wat het verwacht had. "Ons doel was om kampioen te worden. Twee jaar zonder titel is bij Anderlecht onaanvaardbaar. Maar we moeten Club Brugge feliciteren dat zij kampioen werden en niet wij. Ze verdienden het omdat ze een heel jaar lang regelmatig presteerden. Wij deden dit niet. We verloren te veel punten tegen zwakkere ploegen en dat kwam ons tijdens de play-offs duur te staan. Dat heeft ons teleurgesteld, maar anderzijds kenden we wel een mooie Europese campagne."

Een mislukking wil Kara zijn eerste jaar bij Anderlecht niet noemen. "Er is een verschil tussen een mislukking en een ontgoocheling", aldus Kara. "Als je praat over een mislukking, was alles slecht. Maar het was wel een ontgoocheling dat we naast de titel grepen. Er waren ook veel positieve dingen. Zo werd Anderlecht vorig jaar derde en nu tweede. Maar het is normaal dat men praat over een ontgoochelend seizoen als een club als Anderlecht naast de titel grijpt."

Kara zelf kreeg heel wat kritiek te slikken. Bepaalde journalisten, vooral in Franstalig België, hakten stevig op hem in. "Ze hadden het op mij gericht omdat ze een probleem hebben met sommige makelaars waar de club mee werkt", zegt Kara. "Zelfs al speelde ik niet en Anderlecht verloor, dan nog was het mijn fout. Ik heb toen het heft in handen genomen en gezegd dat dit moest stoppen. Ik kan gerust tegen kritiek, dat hoort bij het voetbal. Maar ik kan niet verdragen dat men mij misbruikt om een persoonlijk doel te bereiken. Het ligt in mijn karakter dat ik niet kan zwijgen bij onrecht."

In november wordt Kara 27 jaar. Zijn doel is altijd geweest om in de Premier League te voetballen en dat is niet veranderd. "Elke dag werk ik hiervoor", zegt de verdediger. "Ooit kon ik naar West Ham, maar Genk lag toen dwars omdat het nog maar een half uur was alvorens de transfermarkt sloot. Ook Leicester meldde zich vorig jaar, maar dat aanbod heb ik zelf afgewimpeld. Ik vreesde dat ze het moeilijk zouden hebben om niet te degraderen nadat ze vorig seizoen zich nipt konden redden. Ik ben dus niet gegaan en nu zijn ze kampioen geworden. Maar ik heb geen spijt."

 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.