Mechelen woedend na doelpunt De Sutter

ZATERDAG, 14 MAART 2009, 12:18 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Het gespreksonderwerp na afloop gisteren was het doelpunt van Tom De Sutter. Mechelen had de bal buiten getrapt voor een blessurebehandeling, maar in plaats van de bal terug te geven, speelde Jan Polak gewoon door.


Het was Bjorn Vleminckx van KV die de bal over de zijlijn trapte omdat zijn ploegmaat Persoons was blijven liggen na een fout van Boussoufa. "Ik vroeg aan Jelle Van Damme nog om de bal terug te geven", vertelde Vleminckx achteraf. "Hij deed teken naar Boussoufa, maar Polak zette de aanval op. Hij is zich achteraf komen excuseren, maar het kan niet dat Anderlecht op zo'n manier moet scoren."

Bij de spelers van Anderlecht waren ze zich echter van geen kwaad bewust. "Vleminckx wou gewoon een pass geven naar de rechtsbuiten, maar hij raakt de bal verkeerd en trapt hem buiten. Dan moeten wij de bal toch niet teruggeven", aldus Boussoufa. Jelle Van Damme zag het anders, maar wil dit voorval niet overroepen. "Dat is voetbal. Er zijn nu eenmaal ergere dingen dan een bal die niet wordt teruggegeven."

Ariël Jacobs excuseerde zich achteraf voor het doelpunt. "Misschien is het maar goed ook dat het 2-1 gebleven is. Anders zou weer een hele polemiek op gang gekomen zijn."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.