Jullie voetballende verdediger #1: Niklas Moisander

VRIJDAG, 17 JUNI 2016, 11:59 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Toegegeven: Moisander was de enige naam waar we relatief zeker van waren dat hij in jullie top vijf zou belanden. De Fin maakte die favorietenrol ook waar: hij is jullie favoriete, voetballende versterking centraal achterin.

Naam: Niklas Moisander
Huidige club: Sampdoria
Leeftijd: 30
Nationaliteit: Fin
Marktwaarde *: 3.000.000

Geschiedenis:Moisander doorliep de jeugdreeksen in eigen land bij Turun Palloseura. Hij bereikte er het eerste elftal en Ajax haalde hem in 2004 naar Nederland. Moisander werd bij de beloften gestald en slaagde er niet in om door te breken.

Twee jaar later lieten de Amsterdammers hem gratis naar tweedeklasser Zwolle vertrekken. De Fin werd meteen basisspeler en versierde twee jaar later een transfer naar AZ. Na vier seizoenen en meer dan 150 wedstrijden in Alkmaar, legde Ajax vier miljoen op tafel om hem terug te halen naar de hoofdstad.
Het was die zomer dat Moisander dicht bij een overstap naar Anderlecht stond. Hij sprak toen zelfs zijn liefde voor paars-wit uit: “Ik wil graag naar Anderlecht. Ik was vorig seizoen echt onder de indruk toen we daar speelden. Het is een grote club met geweldige supporters.”

Anderlecht verschool zich toen echter al achter het goede huisvader excuus en haalde uiteindelijk Bram Nuytinck als voetballende verdediger.
Na drie seizoenen Ajax, 104 wedstrijden en zeven doelpunten verhuisde Moisander afgelopen zomer transfervrij naar Samdoria, waar hij dit seizoen basisspeler was.

Haalbaarheid: Net als bij Nicolas Pareja lijkt het loon een groter struikelblok dan de transfersom.

Conclusie: Hoewel wij ook al op tafel dansen als een andere speler uit deze top vijf naar het Astridpark verhuist, lijkt Moisander ons en onze bezoekers de beste keuze. Hij brengt een pak ervaring mee en kan gerust nog een paar jaar verder.

Opvallend: De transfer van Moisander naar Anderlecht sprong af omdat ook die van Matias Suarez niet doorging. Maakt Suarez vier jaar na datum alsnog ruimte voor de Finse verdediger?

* volgens transfermarkt.de
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.