Weiler, dat is discipline, motivatie en tactisch sterk

VRIJDAG, 17 JUNI 2016, 07:39 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Met René Weiler haalt Anderlecht een nog onbekende coach in huis. Wat mogen we van de Zwitser verwachten? Jan Polak en Davy Bulthuis, die het afgelopen seizoen onder hem werkten, zijn alvast erg lovend.

"We zullen Weiler missen als hij vertrekt", zegt de Nederlandse verdediger Bulthuis in Het Laatste Nieuws. "Hij is echt een goede coach. Hij ligt goed in de groep en kan alles uit de kern halen. Hij is top in het motiveren van spelers."

Nürnberg kende een moeilijk seizoensbegin, maar strandde op het einde op een knappe derde plaats. In grote mate de verdienste van Weiler, vindt Bulthuis. "Weiler schroefde de mentaliteit aan en op het einde konden we de tegenstander overlopen. Fysiek waren we zo sterk dat we konden blijven gaan. Hij had ook een tactisch systeem uitgewerkt waaraan elke tegenstander zich moest aanpassen.

Polak: "Discipline is het sleutelwoord"

Bij Nürnberg speelt momenteel Jan Polak, tussen 2007 en 2011 aan de slag bij Anderlecht. "Misschien ben ik niet objectief omdat ik het laatste half jaar op de bank belandde, maar Weiler kan nog verbeteren", aldus Polak in Het Laatste Nieuws. "Bij Nürnberg houdt hij zich vooral bezig met de basiself en minder met de spelers die ernaast vallen. Dat werkt, zolang er niets met de basisploeg gebeurt. Het was wel zo dat geblesseerde of geschorste spelers moeilijker vervangen werden. Dat moet hij bij Anderlecht zien beter te doen. Hij moet zijn hele kern tevreden houden."

Toch is Polak lovend over Weiler. "Hij is een toffe kerel en heeft veel potentieel. Toen hij anderhalf jaar geleden bij ons kwam, stonden we op een degradatieplaats. Discipline is een sleutelwoord. Als je niet luistert, heb je een probleem en vlieg je naar de bank. Dat heb ik ook zelf ondervonden en ik vind dat een goede eigenschap voor een coach."

Weiler kijkt niet naar namen

Uit enkele voorbeelden die Het Nieuwsblad aanhaalt, blijkt dat Weiler niet kijkt naar namen. Zo verwees hij Polak naar de bank en topaankoop Jakub Sylvestr mocht zelfs opkrassen wegens te weinig discipline. De jonge spits Cedric Teuchert stuurde hij weg van een oefenkamp wegens te slechte conditie. Het is duidelijk dat wie slabakt, de gevolgen draagt. Benieuwd of hij deze lijn doortrekt bij Anderlecht.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.