Jullie voetballende verdediger #2: Nicolas Pareja

DONDERDAG, 16 JUNI 2016, 12:03 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEBSITE Nicolas Pareja speelde al zestig wedstrijden voor Anderlecht en als het van jullie afhangt, mogen er daar nog gerust een pak bijkomen. De Argentijn is jullie op één na favoriete centrale verdediger.

Naam: Nicolas Pareja
Huidige club: Sevilla
Leeftijd: 32 jaar
Nationaliteit:Argentijn
Marktwaarde: 2.000.000 euro*

Geschiedenis:Anderlecht plukte Pareja in 2006 voor twee miljoen euro weg bij Argentinos Juniors. De Argentijn veroverde al snel een basisplaats en speelde zestig wedstrijden in twee seizoenen paars-wit. In augustus 2008 legde Espanyol vijf miljoen euro op tafel om hem naar Spanje te halen.

Ook bij Espanyol belandde Pareja meteen in de basis, om twee jaar later voor tien miljoen euro naar Spartak Moskou te trekken. In de zomer van 2013 huurde Sevilla hem, om hem een jaar later voor 2,5 miljoen euro definitief vast te leggen. Na twee seizoenen in de basis, zag Pareja dit seizoen grotendeels aan zich voorbij gaan door een gescheurde kruisband.

Haalbaarheid:Pareja heeft nog maar een contract voor één seizoen en het is niet helemaal duidelijk of Sevilla nog op hem rekent. Feit is wel dat zijn salariseisen na zijn passage in Rusland niet min zullen zijn.

Conclusie:Als Pareja trek heeft in een terugkeer naar België, lijkt zijn transfersom geen probleem. Voor zijn salaris zal Anderlecht een soortgelijke inspanning moeten leveren als het twee jaar geleden voor Daniël Van Buyten wou doen.

Morgen:Jullie nummer één is er eentje met een Ajax-verleden.

* volgens transfermarkt.de





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.