Bossin: "Shay Given is een voorbeeld voor mij"

DONDERDAG, 16 JUNI 2016, 10:23 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Liam Bossin zal zaterdag een aandachtig toeschouwer zijn van de wedstrijd België - Ierland. Doordat vandaag en morgen de medische tests op het programma staan bij Anderlecht, zal hij de wedstrijd wel voor de tv moeten volgen. Bossin speelde al enkele wedstrijden met de Ierse U19.

"De eerste keer was ik verbaasd dat ik opgeroepen werd voor de Ierse jeugdploeg. Ik vroeg mij zelfs af hoe ze bij mij waren terecht gekomen. Mijn mama is Ierse. Ze was werkzaam in een hotel en is naar België gekomen toen ze 20 jaar was. Door haar bezit ik dus de Belgisch-Ierse nationaliteit. Mijn familie langs moederskant woont nog steeds in Ierland. De Ierse doeman Shay Given is een voorbeeld voor mij, maar ik ben ook fan van Manuel Neuer."

Vrijdag wordt Bossin verwacht op Neerpede om er zijn medische tests af te leggen, hij zal dus niet naar Frankrijk kunnen trekken om de wedstrijd bij te wonen.

"Ik kijk naar de wedstrijd op televisie. Toen Ierland getrokken werd, hebben vele onmiddelijk de Ieren bestempeld als de "kleine" van de groep. De mensen zijn niet echt bekend met het voetbalelftal van Ierland maar ze spelen toch wel op een degelijk niveau. Ik vind trouwens dat Ierland de drie punten verdiende tegen Zweden dat niet zoveel kansen gekregen heeft. Voor het EK van start ging zei ik dat Ierland en België de punten zouden delen. Maar nu, België staat met de rug tegen de muur en moet zich dus herpakken, ik vrees dus een beetje voor Ierland. Hoe dan ook, we zullen de wedstrijd wel winnen in de tribune want Ierland heeft de beste supporters van de wereld."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.