Didier Laporte wil stadion doen daveren

DONDERDAG, 16 JUNI 2016, 08:26 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Ook al zijn er geen Anderlecht-spelers geselecteerd bij de Rode Duivels, toch is er een belangrijke basispion van Anderlecht mee naar het EK: Didier Laporte. De stadionomroeper is al 21 jaar aan de slag bij paars-wit en al 23 jaar voor de nationale ploeg.

Het is de eerste keer dat Laporte mee afreist met de Rode Duivels: "Zenuwachtig was ik niet, maar het is hier wel iets helemaal anders. Je krijgt hier een script dat tot in het detail moet opgevolgd worden. Maar ik toch van plan om mijn accenten te leggen als de Duivels scoren, dat ze daar maar vlug mee beginnen."

"Net als in België ga ik de supporters erbij betrekken als er gescoord wordt langs Belgische zijde. Ik luidkeels de voornaam waarna de fans nog harder de achternaam gaan scanderen. Ambiance verzekerd. Dat is net het mooiste aan ons vak. Dat mag eigenlijk niet volgens het script, maar ja, dan hadden ze maar mij niet moeten meenemen", voegt Laporte er met een knipoog aan toe.

We hopen dat Laporte nog vele weken in Frankrijk mag verblijven en verwelkomen hem héél graag eind juli (fandag)  terug in het Constant Vanden Stock-stadion.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.