Wie is René Weiler?

DONDERDAG, 16 JUNI 2016, 07:59 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Als we de berichten mogen geloven, is het zo goed als zeker dat René Weiler de nieuwe coach van Anderlecht wordt. Maar wat presteerde deze 42-jarige Zwitser al als trainer?

Weiler werd geboren op 13 september 1973 in het Zwitserse Winterthur. Bij deze club debuteerde hij ook als profvoetballer. Na passages bij Aarau, Servette Genève en FC Zurich sloot Weiler, die als verdediger speelde, er in 2001 zijn carrière af. In 1997 speelde Weiler één interland voor Zwitersland, een oefenduel tegen Rusland.

Na zijn carrière als speler werd Weiler assistent-trainer bij Winterthur. In 2005 ging hij aan de slag als technisch directeur bij Sankt Gallen, waar hij in april van dat jaar twee weken insprong als hoofdcoach. Na een passage bij de U16 van Grashoppers begon Weiler in 2009 aan zijn loopbaan als hoofdcoach bij FC Schaffhausen in de Zwitserse tweede klasse. 

In april 2011, een maand voor het einde van het seizoen, ruilde Weiler Schaffhausen voor FC Aarau, eveneens in tweede klasse. In 2012 loodste Weiler Aarau naar een tweede plaats. Het seizoen erna lukt promotie wel. Met 78 punten werd Aarau afgetekend kampioen. Het eerste seizoen terug op het hoogste niveau sluit Aarau onder Weiler af met een voorlaatste plaats. 

Na drie jaar bij Aarau besloot Weiler dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Die kwam er niet meteen, pas in november 2014 kon hij aan de slag bij Nürnberg. In zijn eerste jaar in Duitsland eindigde Weiler met Nürnberg als negende in de Duitse tweede klasse. Het voorbije seizoen strandde Nürnberg op plaats drie en verloor het barragematchen voor promotie naar de Bundesliga. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.