Proto: "Oostende is mooie uitdaging"

WOENSDAG, 15 JUNI 2016, 13:10 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Silvio Proto is vanmiddag voorgesteld bij zijn nieuwe club KV Oostende. "Ik begin hier opnieuw vanaf nul", zo vertelde de doelman. "Bij Oostende vind ik een mooie uitdaging."

KV Oostende eindigde het afgelopen seizoen als vijfde. Met de komst van Proto onderstrepen ze hun ambities. "Ik ben erg blij met mijn overstap naar Oostende", aldus Proto. "De club heeft ambitie en ik voel veel respect en vertrouwen. De bedoeling is om beter te doen dan vorig seizoen. Ik zal er alles aan doen om met mijn ervaring hierbij te helpen."

Proto geeft toe dat de aanwezigheid van Yves Vanderhaeghe als coach een rol gespeeld heeft in zijn keuze. De twee speelden in 2005-2006 nog een jaar samen bij Anderlecht. Bij KV Oostende moet Proto de ervaren gids van een jonge ploeg worden. "Maar ik zal niet vanaf dag één de kapitein zijn. Ik wil er gewoon zijn voor de ploeg."

Proto kwam ook terug op zijn afscheid van Anderlecht. "He was emotioneel want ik laat veel vrienden achter. Maar zo gaat het in voetbal. Ik wil alle supporters, spelers, trainers, bestuurders en andere personen die voor Anderlecht werken bedanken voor de mooie jaren."

 

'Superheureux'. Silvio Proto voorgesteld bij @kvoostende. Hij wordt er titularis. PO 1 is het doel. #FocusWTV pic.twitter.com/Z5qL9axO1y

— Davy Vercamer (@dvercame) 15 juni 2016




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.