Jullie voetballende verdediger #3: Timo Letschert

WOENSDAG, 15 JUNI 2016, 11:46 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEBSITE Na Sven Van Beek gaan jullie nog een tweede mogelijke versterking zoeken bij onze Noorderburen. Timo Letschert komt uiteindelijk uit op plaats drie.

Naam: Timo Letschert
Huidige club: FC Utrecht
Leeftijd: 23 jaar
Nationaliteit:Nederlander
Marktwaarde:2.500.000 euro*

Geschiedenis:Letschert speelde in de jeugd voor Ajax, Haarlem en Heerenveen, maar maakte uiteindelijk zijn profdebuut voor Groningen. Op het einde van het seizoen 2012-2013 mocht hij nog drie keer aantreden in de Eredivisie.

Het seizoen daarop kwam hij twintig keer in actie, al had hij na amper vijf speeldagen al twee rode kaarten gekregen. In januari van dat jaar stapte hij transfervrij over naar Roda JC, dat hem het seizoen nadien uitleende aan Utrecht.

Letschert speelde 23 wedstrijden, waarna Utrecht hem in juli 2015 definitief overnam voor 200.000 euro. Afgelopen seizoen was Letshert met 34 wedstrijden een sterkhouder van het team, dat knap vijfde werd.

Haalbaarheid: Letschert werd al in verband gebracht met PSV, maar is op zich niet onbetaalbaar. Al zal zijn transfersom een veelvoud zijn van de 200.000 euro die Utrecht één jaar geleden op tafel legde om hem in te lijven.

Conclusie: Net als Sergi Gomez en Sven Van Beek is ook Letschert geen koopje. Ze zijn echter alle drie jong met een behoorlijke groeimarge.

Morgen: Een ex-speler van Anderlecht. Alle gokjes die geloofwaardiger zijn dan Vincent Kompany zijn welkom onder dit artikel.

* volgens transfermarkt.de
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.