Deschacht: "Titel primeert op persoonlijk succes"

WOENSDAG, 11 MAART 2009, 09:09 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Jelle Van Damme keert vrijdag mogelijk terug in de ploeg. Olivier Deschacht kijkt er alvast naar uit. "Jelle is heel belangrijk voor het team", zegt hij. "Als ik mijn plaats aan hem moet afstaan, zal ik daar niet over zeuren."


"De titel behalen is nu veel belangrijker. De tweestrijd met Standard is groot. Voor elke speler mag vanaf nu enkel nog het ploegbelang primeren", vertelt Deschacht in de media. "Financieel hebben we de club in de steek gelaten met de uitschakeling in Europa tegen BATE Borisov. Het wordt tijd dat we dat rechtzetten."

Te beginnen vrijdag in Mechelen, waar Anderlecht begin januari uit de beker gekegeld werd. "Het is een topploeg in wording", verrast Deschacht. "Er zit veel talent in die ploeg. Voor mij springen Vleminckx en Mununga eruit. KV Mechelen heeft veel karakter en een goede wedstrijdmentaliteit."

Eén van de spelers die vrijdag extra in de picture zal staan is de Mechelse linksachter Nana Asare. Anderlecht hem namelijk volgend seizoen willen aantrekken. "Daar ben ik absoluut niet mee bezig. Dat is pas aan de orde als de transfer afgerond is. Van Damme loopt hier ook rond. Dat is pas concurrentie."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.