Jullie voetballende verdediger #4: Sergi Gomez

DINSDAG, 14 JUNI 2016, 12:14 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEBSITE Wie 'voetballende verdediger' zegt, denkt aan Barcelona. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er een product van La Masía in onze top vijf belandde. Sergi Gomez belandde op plek vier.
 

Naam: Sergi Gomez
Huidige club: Celta De Vigo
Leeftijd: 23
Nationaliteit:Spanjaard
Marktwaarde:  3.000.000 euro*

Geschiedenis:Gomez speelde voor het bescheiden Canet Del Mar en CE Mataro, vooraleer hij op zijn veertiende naar Barcelona trok.  In januari 2010 verhuisde hij uit de jeugd naar het B-elftal. Daar speelde hij meteen negen wedstrijden. In het jaar daarop mocht hij 21 keer aantreden en zat hij zelfs op de bank bij de A-kern voor het Champions League-duel tegen Bate Borisov.

De Spanjaard werd uiteindelijk pas in het seizoen 2013-2014 onbetwist titularis bij Barcelona B. Na dat seizoen trok hij naar Celta De Vigo, waar hij op twee seizoenen tijd 53 keer mocht aantreden in de Spaanse eerste klasse. Dit jaar werd hij met Celta zelfs knap zesde.

Haalbaarheid:Gomez lijkt minder sterk dan Van Beek en dat weerspiegelt zich ook in zijn transferwaarde.  Bovendien heeft hij nog maar één jaar contract, waardoor hij in principe relatief goedkoop is.

Het enige probleem lijkt bij de speler zelf te liggen. Om een basisspeler van de nummer zes in Spanje naar Anderlecht te halen, moet je hem een project voorleggen. En daar is Anderlecht tegenwoordig niet zo sterk in.

Conclusie:Gomez lijkt een goedkoper alternatief voor Van Beek en zou zeker een meerwaarde zijn voor het huidige Anderlecht. Bovendien is hij nog relatief jong en kan hij dus later met winst worden doorverkocht.

Morgen:Na een speler uit de jeugd van Barcelona, is het morgen de beurt aan iemand die in de jeugd voor Ajax voetbalde. Gokjes zijn welkom onder dit artikel. 

* volgens transfermarkt.de



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.