Jullie voetballende verdediger #5: Sven Van Beek

MAANDAG, 13 JUNI 2016, 00:01 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Sven Van Beek opent de top vijf van jullie favoriete voetballende verdedigers. De jonge Nederlander is misschien niet de meest bekende naam, maar belandde toch massaal in onze mailbox. En terecht.

Naam: Sven Van Beek
Huidige club: Feyenoord
Leeftijd: 21
Nationaliteit: Nederlander
Marktwaarde*:  5.000.000

Geschiedenis: De rechtsvoetige Van Beek belandde op zijn elfde bij Feyenoord, waar hij kort voor zijn negentiende verjaardag in de A-kern belandde. In het seizoen 2013-2014 speelde hij al tien competitiewedstrijden, om een jaar nadien een basisplek te veroveren en die nooit meer los te laten.

Ondanks zijn jonge leeftijd, speelde Van Beek al 73 wedstrijden in de Eredivisie en negen in de Europa League.

Van Beek combineert zijn voetballende kwaliteiten met een behoorlijke hoeveelheid (kop)kracht. Bovendien is hij behoorlijk snel voor zijn lengte. (1m90)

Haalbaarheid: Van Beek zal ongetwijfeld meer dan vijf miljoen euro kosten. Een dure grap om het lachwekkende gebrek aan voetballend vermogen achterin op te lossen met andere woorden.
Gezien zijn jonge leeftijd en de vermoedelijk hogere doorverkoopwaarde, lijkt Van Beek echter een prima investering.

Conclusie: Van Beek heeft alles om zich binnen de kortste keren in de paars-witte harten te spelen en Anderlecht aan het voetballen te krijgen. Paars-wit heeft niet de traditie om veel geld te spenderen aan verdedigers. Een strategie die ze deze zomer hopelijk achter zich laten.

Morgen: Jullie nummer vier is op dezelfde dag jarig als Van Beek. Een gokje wagen kan onder dit artikel. Op diezelfde plek kunnen jullie ook je mening over Van Beek kwijt.

* volgens transfermarkt.de



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.