Opinie: Et maintenant?

VRIJDAG, 10 JUNI 2016, 19:33 - Sporting W.
Anderlecht-Online No Image Found

OPINIES In aanloop naar de traditionele transfersoaps, draait ook de zoektocht naar een nieuwe trainer volledig in de soep. Claude Puel  wees Anderlecht vandaag af en brengt paars-wit zo behoorlijk in de problemen.

Volgende week hervat Anderlecht de trainingen, maar zowat alle kandidaat-trainers hebben intussen afgezegd. Enzo Scifo komt wat ons betreft niet eens in aanmerking voor de functie van hoofdtrainer.

Voor Scifo aan de slag ging bij de nationale beloften trainde hij Charleroi, Tubeke, Moeskroen en Bergen. Keer op keer mislukte hij. Niet meteen de gezochte “trainer met een serieus palmares” als u het ons vraagt.

Puel wees Anderlecht naar verluidt af omdat hij zich niet kon vinden in het paars-witte project en geen zin had om een volledig nieuwe ploeg te bouwen.

Bullshit. Excusez le mot. Een volledig nieuwe ploeg betekent de vrijheid om een pak nieuwe spelers te halen. Spelers waar de trainer mee wilt werken.

Puel had geen schrik om een nieuwe puzzel te leggen. Hij was bang om met minderwaardige puzzelstukken aan de slag te moeten gaan. Als je weet dat een puzzel onvolledig is en je hem toch niet kan afwerken en een mislukking in de sterren staat geschreven, is de fun er snel af.

Puel kreeg geen sportieve garanties. Omdat bepaalde miljonairs en miljardairs in hun ivoren toren nog steeds niet beseffen dat de club dringend een serieuze kwaliteitsinjectie nodig heeft. Hun project bestaat op dit ogenblik eerder uit besparen dan uit investeren. En daar had Puel geen zin in.

Anderlecht beloofde deze zomer grote kuis houden in de kern. Iedereen ging er van uit dat het de kern zou versterken na twee gemiste titels. De weigering van Puel doet ons het slechtste vermoeden.

De “grote kuis” concentreert zich voorlopig op het buitenwerken van de zware contracten in plaats van de minderwaardige voetballers.

We begrijpen het nakende vertrek van Matias Suarez, Silvio Proto en Dennis Praet. Maar ook hen nog eens vervangen door mindere goden, is om problemen vragen.

Hoewel de tijd om een nieuwe trainer te vinden stilaan begint weg te tikken, is er nog een zee van tijd om transfers te realiseren. Na de afgelopen transferperiodes moeten we echter onze uiterste best doen om het bestuur niet het nadeel van de twijfel te geven.

Vanaf maandag brengen wij jullie favoriete transfers. Stuk voor stuk jongens die dit Anderlecht naar een hoger niveau kunnen tillen. Een paar toptransfers in plaats van een dozijn minderwaardige
voetballers. Kwaliteit boven kwantiteit. Het project van de fans. Een project waar wél een toptrainer voor te vinden zou zijn.
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.