"Mijn gevoel zegt dat Anderlecht Eurostadion loslaat"

DINSDAG, 7 JUNI 2016, 07:53 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE De laatste maanden is het heel stil geworden rond Anderlecht en het Eurostadion. Over het stadion zelf lezen we nog geregeld iets, maar niet meer over de rol van Anderlecht. Journalist Jan Hauspie denkt dat Anderlecht het Eurostadion aan het loslaten is.

Aanvankelijk was het Philippe Collin die voor Anderlecht het stadion-project trok. "Dat was op de 'Brusselse' manier: veel aandacht voor de vipboxen en veel reizen om andere voorbeelden te bekijken, maar weinig oog voor de financiële impact", zo vertelde Hauspie, journalist bij Sport/Voetbalmagazine, zondag in Panorama. 

Volgens Hauspie heeft Anderlecht de fout gemaakt om zijn lot te veel in handen te leggen van projectontwikkelaar Ghelamco. De ommekeer kwam er met de komst van Jo Van Biesbroeck in september vorig jaar. "Het Eurostadion wordt op maat gemaakt van Euro 2020 en is met 60.000 plaatsen te groot voor Anderlecht", aldus Hauspie.

"In september trok Van Biesbroeck de stekker uit het project. Anderlecht vertelde toen dat het voortbestaan van de club in gevaar was. Blijkbaar had niemand dat door voordat Van Biesbroeck kwam. Van Biesbroeck heeft sindsdien nog één keer gecommuniceerd. Hij zei dat 2020 niet de deadline van Anderlecht is, maar van de stad Brussel en Ghelamco. Naar mijn aanvoelen geeft dat aan dat Anderlecht het project een beetje loslaat", besluit Hauspie.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.