8 signalen dat het EK-voetbal nu wel heel dichtbij komt

WOENSDAG, 1 JUNI 2016, 22:39 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Ondanks het gelijkspel tegen Finland (1-1), blijft België één van de favorieten voor het EK. Tegen Noorwegen moet het beter (en vooral efficiënter) om vol vertrouwen naar Frankrijk te kunnen afzakken. De voetbalgekte is in het vaderland ondertussen losgebarsten. Welke signalen van het naderend EK duiken op in jouw leven?

10% - De pers begint elke mogelijkheid aan te grijpen om over het EK te praten

10%Wat is de beste EK-snack? Moet het voor de Rode Duivels nu wel of niet toegestaan zijn om seks te hebben voor de wedstrijd? En zou Marouane Fellaini sneller zijn met een minder flamboyant kapsel? De meest onzinnige onderwerpen debuteren in de aanloop naar het EK als krantenkop of krijgen aandacht tijdens het journaal. Zelfs politieke kwesties worden gelinkt aan de prestaties van de Duivels. In het begin is het wellicht nog interessant, maar na een tijdje word je dit al snel beu. Helaas ontvlucht je er niet aan, maar laten we hopen dat we na deze mediagekte uiteindelijk beloond worden met de Europese cup.

 


25% - Winkels en bedrijven kleuren zwart-geel-rood

25%De gevel van de AD Delhaize in Torhout pronkt al met de nationale driekleur en ook veel andere bedrijven doorgaan een ware metamorfose. Daarnaast worden alle marketinginstrumenten ingezet om de Rode Duivels een warm hart toe te dragen. Zo kleurde het Atomium in Brussel al rood na een reclamestunt van Jupiler en kun je bij meerdere ketens terecht om voetbalplaatjes of figuurtjes te sparen van onze Duivels. Ga jij dit jaar sparen of laat je het aan je voorbij gaan?  Bovendien toveren veel bedrijven normale producten om naar heuse EK-producten. Heb jij al een EK-barbeque?

 

35% - TV-commercials worden opgenomen

35%Als het niet de winkels zijn, dan zijn het wel de straten die volledig gehuld gaan in het zwart-geel-rood. De spiegelstraat in het West-Vlaamse Tienen was al op 20 mei helemaal in de sfeer van het aanstaande kampioenschap. Geheel toevallig was dat overigens niet. Televisiezender VTM nam er namelijk een reclamespot op. Opvallend is dat de opnames aanvankelijk voor op de grote markt in Antwerpen waren gepland, maar omdat de Spiegelstraat hét voetbalstraatje van 2016 wil worden hebben ze VTM kunnen overtuigen. Dit soort versiering is bovendien al volop in de winkels te vinden. Wees dus niet verrast als je in mei al door gedecoreerde straten wandelt.

 

45% - Of je wil of niet; je huis ligt opeens vol met duivelse goodies

45%Een kratje bier in huis halen kan niet meer zonder dat je er ook een Rode Duivels-shirt bij krijgt. In de periode eind mei - begin juli zal je overdonderd worden met vlaggetjes, sjaals, magneetjes en misschien zelfs wel wc-papier in EK-stijl. Hopelijk halen onze nationale voetbalhelden dit jaar de finale, dan zijn deze promotie-items straks misschien een leuk aandenken en niet slechts een hoop rommel.

 

55% - Volkszangers willen allemaal dé EK-hit scoren

55%Er is er vaak maar één: de EK-hit die luidkeels wordt mee gezongen in het feestgedruis. Om deze beruchte hit te scoren moet een liedje ‘catchy’ zijn en moet het de juiste toon aan slaan bij voetballiefhebbers. Veel bekende en minder bekende artiesten doen elke twee jaar verwoede pogingen om met hun lied de hitlijsten te bestormen. Ben jij een liefhebber? Zorg dat je een goede geluidsinstallatie hebt, want dan kan jij in ieder geval voor een goede EK-sfeer zorgen.

 

65% - De meest gekke EK-evenementen worden georganiseerd

65%Bijna elk dorp en zowat elke stad heeft in deze periode een locatie waar de lokale bevolking bij elkaar kan komen om de wedstrijd samen te beleven. Grote schermen worden geplaatst zodat iedereen goed zicht heeft op de prestaties van onze Duivels. Niet alleen gemeentes organiseren iets, maar heel veel organisaties zetten iets op touw om onze jongens te steunen. Zo zijn er EK-bingo avonden, EK-radioshows en is er zelfs een hardloopevenement in EK-sferen. Soms heeft het weinig meer met voetbal te maken, maar gezellig is het natuurlijk wel!

 

85% - Anderlecht en Club Brugge fans zijn opeens beste vrienden

85%Rivaliteit is als sneeuw voor de zon verdwenen wanneer er voor het eerst afgetrapt wordt bij het EK-voetbal. Waar een Anderlecht-fan een Club Brugge-fan soms onheus bejegend of andersom, staat men nu schouder aan schouder om de Duivels aan te moedigen. De verbroedering is een positieve bijkomstigheid en is iets wat ons soms verdeelde land op zijn tijd ook wel een beetje kan gebruiken. Nu het Europees Kampioenschap bij onze zuiderburen wordt georganiseerd, is het eenvoudig om het toernooi van dichtbij mee te maken. Een trip boek je eenvoudig met de trein of per vliegtuig.

 

100% - Zelfs je schoonmoeder waant zich een voetbalanalyticus

100%Je weet dat het EK begonnen is als iedereen zich met het spelletje bemoeit en België zowaar 11 miljoen voetbalcoaches telt. Uiteindelijk maakt iedereen het EK-voetbal mee en moet je wel erg sterk in je schoenen staan zijn om niet geïnfecteerd te worden met de voetbalkoorts. Mocht je hier echt geen behoefte aan hebben, dan doe je er wellicht beter aan om in een tentje op de hei te wonen in juni. Ondertussen hopen wij dat de Duivels zich op 10 juli mogen kronen als Europees Kampioen.


Vlaams dealsplatform Solden.be zocht uit hoe een EK-hype in België tot stand komt.
Auteur: Rinse Meijer 





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.