Gillet mag niet zo eerlijk zijn - Standard vraagt schorsing

DINSDAG, 3 MAART 2009, 08:56 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na de wedstrijd tegen Moeskroen had Guillaume Gillet gezegd dat de penalty op hem nogal licht was toegekend. Anderlecht gaat z'n speler hier over aanspreken. Hij moet voorzichtiger zijn in zijn uitspraken, vindt Van Holsbeeck.


"Gillet is zoals hij is. Hij is een jonge, talentrijke speler die altijd beschikbaar is voor de pers en hij zegt altijd de waarheid, maar de spelers moeten beseffen dat elk woord dat ze uitspreken Anderlecht in een negatief daglicht kan stellen. Sommige media grepen de kans al aan om die uitspraken tegen Anderlecht te keren.", vertelt manager Van Holsbeeck in Het Nieuwsblad.

In Het Laatste Nieuws verscheen gisteren dat Anderlecht Gillet al een berisping had gegeven, maar dat klopt niet. Vandaag zal Van Holsbeeck het voorval met Gillet bespreken, maar een boete hoeft hij niet te vrezen. "We gaan hem gewoon duidelijk maken dat Anderlecht staat voor fair play en dat we een code hanteren om nooit kritiek te uiten op de scheidsrechters, maar dat ook spelers hun woorden moeten afwegen."

Ondertussen vraagt Standard ook een schorsing voor Gillet op basis van de opgenomen TV beelden. Het is echter onwaarschijnlijk dat het zover komt.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.