"Hasi heeft getoond dat hij wel ballen heeft"

ZATERDAG, 30 APRIL 2016, 20:48 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Volgens Marc Degryse zou Hein Vanhaezenbrouck met dit Anderlecht zo kampioen spelen, maar daar zijn Aimé Antheunis en Johan Boskamp niet van overtuigd. "Denk je dat Vanhaezenbrouck of Preud'homme met deze spelergroep drie punten los zouden staan? Ik dacht het niet."

In Het Nieuwsblad analyseren Boskamp en Antheunis, twee coaches die met Anderlecht grote successen boekten, de huidige gang van zaken. Enkele opvallende quotes.

Antheunis:"Denk je dat Anderlecht met Vanhaezebrouck of Preud'homme drie punten los zou staan? Ik dacht het niet. Je moet het materiaal hebben om mee te werken he. Minstens zes spelers van de huidige ploeg zijn het niet waard om voor Anderlecht te spelen. Soms zijn het er elf. Ik noem geen namen, maar bekijk de goals, tegengoals, doelpunten en assists. Dat liegt niet."
Boskamp:"Anderlecht heeft twee ploegen op het veld staan. Men sluit niet bij. Waarom roept Hasi constant dat men dichter bij elkaar moet spelen? Want daarom ga je met de lange bal spelen."

Boskamp: "De beste voetballers zijn de jonge gasten: Tielemans, Praet, Dendoncker. Maar wat staat er rond hen? In mijn tijd werden jongeren omringd door ervaren en betere spelers. Dendoncker zie ik stappen zetten. Praet en Tielemans niet. Er is een coach op het veld nodig. Defour kan dit, maar doet het niet."

Boskamp: "In Europese matchen bleek dat Hasi wel impact heeft op de ploeg. Hij bewees dat hij ballen heeft: hij haalde Djuricic uit de ploeg, en Büttner. En wat hij deed met Vanden Borre is het mooiste voorbeeld."
Antheunis: "Met Vanden Borre had Hasi overschot van gelijk. Ze moeten hem niet viseren. Dat hij er geen regelmaat in krijgt, is door een gebrek aan kwaliteit."

Antheunis:"Hasi moet iemand naast zich hebben die aanrijkt, iemand van wie je weet dat die niet aan je poten zaagt. Het was geen goed idee om Frutos sportief manager boven Hasi te maken."
Boskamp:"Ik denk dat Hasi na het seizoen vertrekt. Hij oogt ontspannen. De aanstelling van Frutos heeft hem de knoop doen doorhakken. Dat hij Vanden Borre als assistent meenam naar de Youth League, zegt alles."

Antheunis:"Op korte termijn zou ik opteren voor een schoktherapie: Ezekiel naast Okaka en beide diep blijven. Daarna is een grote schoonmaak nodig. Praet Dendoncker, Tielemans, Okaka, Defour en Najar houden, de rest mag weg."
Boskamp: "Anderlecht heeft een fantastische jeugd. Geef die talenten een kans met rond hen een as van drie ervaren spelers."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.