Gillet: "Ik blijf optimistisch voor de titel"

ZATERDAG, 30 APRIL 2016, 08:50 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Guillaume Gillet vertrok de voorbije wintermercato naar Nantes, maar dat wil niet zeggen dat hij Anderlecht vergeten is. Hij volgt de prestaties van paars-wit op de voet. Gillet laat zijn licht schijnen over de coach en de spelers. 

"Ik heb Anderlecht - Brugge gevolgd en stond natuurlijk volledig achter paars-wit. De wedstrijd tegen Oostende heb ik niet kunnen volgen, ik speelde zelf op dezelfde moment, maar blijkbaar heb ik dus niets gemist. Ik was geschrokken toen ik zag wat er zich allemaal heeft afgespeeld. Tijdends de play-offs van 2013, hebben de supporters ook eens een open training stilgelegd, maar dat was iets anders vergeleken met wat er gebeurt is op Roeselare. Ik moet wel zeggen dat het in 2013 het keerpunt geweest is, het heeft de ploeg toen de ogen geopend. Misschien zal dat nu ook wel het geval zijn", aldus Gillet. 

Titel

"Ik blijf geloven in de titel. Anderlecht moet nu 6 op 6 halen thuis tegen Gent en Oostende. Dan kunnen ze naar Brugge trekken vol vertrouwen. En ik ken mijn ex-ploegmaten, als ze moeten iets neerzetten tegen een grote ploeg, dan staan ze er. Er zijn veel ups, maar er zijn ook wel veel downs. Na de nederlaag tegen Oostende heb ik het interview van Herman gehoord, hij haalt daar het gebrek aan karakter aan. Hij heeft gelijk. Ik heb het ook gezegd toen ik in januari Anderlecht verliet. Maar, er zijn nog vijf wedstrijden en ik weet dat de spelers het nu niet meer zullen afweten."
 
Defour
 
"Vooral Defour zal er moeilijk kunnen mee omgaan als Anderlecht geen kampioen speelt. Hij weet dat een speler van Anderlecht zeker één titel op twee moet pakken. En hij wil een tweede jaar zonder titel vermijden. Steven is een gemakkelijke prooi, want hij brengt verdeeldheid bij de supporters. Ondanks dat hij alles geeft voor de ploeg zullen er altijd een paar tegen hem blijven. Hij is er zich van bewust, dat wat er ook gebeurt, het altijd zijn fout zal zijn. Maar Steven is mentaal sterk genoeg om hier boven te staan."

Hasi

"Ik kan nochtans tegen de supporters zeggen dat ik niet veel personen ken die zo met de club bezig zijn als Besnik Hasi. Hij werkt constant en hard. T1 zijn van Anderlecht is altijd een droom geweest voor de coah. Hij heeft jaren in de schaduw gewerkt bij paars-wit om te geraken waar hij nu staat. Besnik heeft Anderlecht al 1 titel geschonken en ik weet zeker dat hij er nog kan bijdoen. Als dat niet lukt dan ben ik er zeker van dat hij er toch alles zal aangedaan hebben. Hij zal zichzelf niets moeten kwalijk nemen. Zelfs als Anderlecht kampioen wordt zit de kans er in dat Hasi vertrekt. Ik pik hier en daar dingen op en ik weet dat er bij verschillende Europese clubs gepraat wordt over de coach", aldus nog Gillet. 





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.