Vanden Stock: "Ik schaamde mij"

VRIJDAG, 29 APRIL 2016, 15:14 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Roger Vanden Stock heeft, vijf dagen na de wanvertoning op Roeselare, het debacle van toen nog niet verteerd. Het beeld van Roger Vanden Stock die in de tribune stoïcijns voor zich uit bleef staren, werd overal vertoond: "Maar vanbinnen kookte het", geeft de voorzitter toe. 

"Ik kon niet veel anders doen", zegt Vanden Stock, "Beginnen roepen en tieren had geen nut. En ik schaamde mij, dat was niet Anderlecht. Het was gewoon beschamend en schandalig op alle niveau's. Ik hoop dat de kritiek heel hard aangekomen is bij de spelers."

"We waren tot de week ervoor heel goed bezig en nu worden we door alles en iedereen afgemaakt. We zouden iedereen moeten verkopen als je sommige bezig hoort, niets is meer goed op Anderlecht. Als er geen reactie komt tegen Gent gaan we ze allemaal fusilleren", voegt de voorzitter er lachend toe. 

Persoonlijke aanval 

En er is nog iets wat op de maag ligt van de voorzitter, de aanval van Paul Van Himst en Jan Mulder in Het Laatste Nieuws, dat is redelijk hard aan gekomen: "De vergelijking met mijn vader, dat het onder hem niet zou gebeurd zijn, dat doet heel veel pijn. Het is ook moeilijk de verteren, maar mijn tijd komt nog wel, dat komt wel nog eens ter sprake."

Besnik Hasi

"De spelers zijn hier de grootste schuldige. De trainer is al genoeg aangevallen door de pers", neemt de voorzitter zijn trainer in bescherming, "Besnik ik een echte clubman die zijn best doet. Ik blijf hem steunen in goede en kwade dagen. En ik ga er nog altijd van uit dat de helft van België vóór Anderlecht is."

“Bij de rust en na de match heb ik aan alle aanwezige clubleden gezegd dat het niet het moment was om kritiek te geven, maar wel van samen en verenigd naar de volgende match toe te werken."

 





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.