Hoe staat het met het Eurostadion?

VRIJDAG, 29 APRIL 2016, 14:15 - D.A.B.
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Het Eurostadion ... het is een mooi voorbeeld van de Belgische politiek. De eerste spadesteek zou in maart 2016 moeten gebeurd zijn, maar het ziet er naar uit dat de start van de bouw toch nog even op zich zal laten wachten. RSC Anderlecht zou in principe vanaf 2019 of 2020 naar Grimbergen verhuizen.

Komt het Eurostadion er dan ooit wel, vroegen vele mensen zich af? Groen deed er vandaag nog een schepje bovenop door te stellen dat de volledige mobiliteitsstudie (en mogelijk ook de milieuvergunning) moet worden overgedaan aangezien de Brusselse Ring pas tegen 2023 verbreed zal zijn, wat vier jaar later is dan initieel gepland.

Bouwheer Ghelamco ziet hier echter geen graten in. Volgens hun woordvoerder hadden ze hiermee rekening gehouden bij het opstellen van hun dossier en is er dus geen probleem. Ghelamco ijvert ook voor een spreiding van de bezoekers van het stadion: "als iedereen op het zelfde moment toekomt of vertrekt, is er sowieso chaos", klinkt het. Ze verwijzen hiermee naar de problemen bij de opening van de Ghelamco Arena in Gent, waar de situatie vanaf de tweede speeldag wel werd aangepakt door de bezoekers van de catering te spreiden.

Tenslotte heeft Ghelamco nog een positieve boodschap over: "Zolang we volgend jaar kunnen starten met de bouw van het stadion, halen we onze deadline", klinkt het.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.