"Niemand verdient het dit shirt te dragen"

DONDERDAG, 28 APRIL 2016, 07:56 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS De slogan 'We are Anderlecht' kan je moeilijk rijmen met de huidige ploeg. Paul Van Himst en Jan Mulder, zij zijn Anderlecht. In Het Laatste Nieuws maken beide iconen de spelersgroep van nu bijna met de grond gelijk.
 

"Individueel is deze ploeg niet slecht, maar ze willen niet voor elkaar spelen", opent Van Himst. "Bekijk het gezicht van Proto na één slechte pass van een medespeler of het wegwerpgebaar van Deschacht: dan ben je bezig met gasten met een rotmentaliteit. Als ik hen zondag zag spelen, dan verdient niemand van deze ploeg om het Anderlecht-shirt te dragen."

"Vanden Stock en Van Holsbeeck beste Anderlecht-spelers"

"Dat ze de beelden van Genk - Club Brugge eens bekijken, die spelen voor elkaar", gaat Van Himst verder. "Verliest iemand de bal, dan doet een maat een inspanning van 30 meter om hem te veroveren. Dat ze daar eens een voorbeeld aan nemen." Mulder beaamt dit: "Bij Anderlecht stimuleert men elkaar niet."

"Met open mond heb ik naar de partij tegen Oostende gekeken", vult Mulder aan. "Op een ordinaire manier zag ik het bergaf gaan. Roger Vanden Stock en Herman Van Holsbeeck ondergingen de ramp beschaafd. Ik vond dat echt bewonderenswaardig. Ze waren de beste Anderlecht-spelers. Oostende geeft Anderlecht in één seizoen drie keer voetballes. Dat is toch idioot?"

"Wie wil Tielemans en Praet nu kopen? Niemand"

Youri Tielemans is één van de weinige spelers die door het merendeel van de fans gespaard blijft. Van Himst en Mulder doen dit niet. "Praet en Tielemans willen hogerop, maar wie gaat hen kopen?", vraagt Van Himst zich af. "Niemand", geeft Mulder het antwoord. "Ik heb het voor jonge gasten", gaat Van Himst verder. "Ze spelen voor wat ze waard zijn. Maar als ik dan Youri zie ... Doorsnee. Een keer goed, dan weer niet goed. Hij moet meer continuïteit brengen."

Van Himst en Mulder verwachten ook meer van Defour. "Hij moet hoger spelen. Hij is een goede voetballer, een vechter, heeft mentaliteit", vindt Van Himst. "Steven moet meer invloed hebben", vult Mulder aan. "Hij is de beste speler van Anderlecht."

 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.