"Ik heb hem aangeraden om bij Anderlecht te blijven"

WOENSDAG, 27 APRIL 2016, 10:57 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Steven Defour was zwaar onder de indruk van het gedrag van sommige supporters naar zijn persoon toe. Zondag te Roeselare werd hij bekogeld met bier tijdens het nemen van een hoekschop. Een deel van de supporters zal het Defour nooit vergeven dat hij ooit de kleuren van Standard verdedigde.

Een triestige mijlpaal werd dan ook bereikt bij Defour. Gekwetst in zijn trots, verliet hij teleurgesteld en boos het veld.

"Ik was er niet bij te Roeselare", zegt Jacques Defour, vader van Steven, "Maar als ze raken aan mijn zoon, dan raken ze aan mij. Het zijn altijd dezelfde die mijn zoon zoeken. Je kan hem nochtans niet verwijten dat hij tegen Oostende niet alles heeft gegeven. Hij heeft zijn truitje nat gemaakt. Het is niet zijn schuld als de andere kansen missen of fouten maken in de verdediging. Ik heb het aan zijn reactie gezien na zijn doelpunt: hij was ontgoocheld en overstuur."

De man van zes miljoen euro

Sinds Defour bij Anderlecht tekende, heeft hij nog geen enkele titel kunnen winnen met paars-wit. Ook dit jaar is de titel ver weg en de kans is groot dat de middenvelder alle kritiek over zich heen zal krijgen: "Als Anderlecht de titel niet haalt, zal iedereen met de vinger naar Steven wijzen, de man van zes miljoen euro. Hij is altijd de schuldige."

"Ik geef toe dat hij zich vorig seizoen niet zo professioneel gedroeg en dat heb ik hem ook gezegd. Maar nu ? Hij heeft stabiliteit gevonden in het leven en draagt zorg van zichzelf. Hij zou alles doen voor Anderlecht", gaat papa Defour verder.

Transfer

In de wandelgangen hoor je meer om meer dat Steven Defour weg wil bij paars-wit. Maar tot hiertoe is er nog geen concrete interesse

"Ik, ik heb hem de raad gegeven om bij Anderlecht te blijven. Dat heb ik hem al duizend keer gezegd. De schrik zit er bij mij goed in dat hem hetzelfde lot staat te wachten als bij Porto: ver van huis en altijd op de bank. Hier zie ik hem tenminste nog eens lachen op training. Maar uiteindelijk moet hij beslissen. In ieder geval, hij had er zich iets anders bij voorgesteld toen hij indertijd tekende bij Anderlecht", besluit Jacques Defour.

 





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.