"Hasi kan op beide oren slapen met Badji als rechtsback"

ZONDAG, 24 APRIL 2016, 10:36 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Na het uitvallen van Andy Najar moet Stéphane Badji depanneren als rechtsachter. Tegen Club Brugge en Gent trok hij degelijk zijn plan. Volgens Cheikhou Kouyaté hoeft Anderlecht weinig te vrezen met Badji in de verdediging.

Twee jaar geleden maakte Kouyaté de swich van centrale verdediger naar defensieve middenvelder. Die zet leverde Anderlecht toen de titel op. "Maar we kunnen dit niet vergelijken. Ik was een verdedigende middenvelder van nature, Ariël Jacobs haalde me achteruit. Stéphane is geen rechtsback, hij is een echte middenvelder", vertelt Kouyaté in La Capitale.

Toch kan Badji volgens Kouyaté depanneren als rechtsback. "Alain Giresse posteerde hem er al tijdens verschillende interlands. Bij de nationale ploeg is er erg veel concurrentie op het middenveld."

"Hoe dan ook, Anderlecht moet geen schrik hebben. De tekorten die Stéphane heeft als rechtsback, maakt hij goed met zijn mentaliteit en inzet. Stéphane is een vechter. Hij heeft nergens schrik van en zal doen wat van hem verwacht wordt. Met een strijder als hij, kan Besnik Hasi op beide oren slapen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.