Wie staat zondag linksachter?

VRIJDAG, 22 APRIL 2016, 19:38 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Alexander Büttner speelde tegen Gent geen al te beste partij. Frank Acheampong veroorzaakte een strafschop. Olivier Deschacht sukkelt met een blessure. Wie zal Hasi zondag als linksachter uitspelen tegen Oostende?


"Alexander had problemen met de ruimte in zijn rug", vertelde Hasi vanmiddag op een persconferentie over de partij van gisteren. "Hij rukt graag mee op en blijft niet altijd in positie."

Na de wissel van Büttner trok Hasi Acheampong een rij achteruit. Ook dat werd niet echt een succes. "Ik haalde Frank achteruit omdat hij niet voorbij zijn man raakte. Als back krijg je meer plaats om je snelheid te benutten. Die strafschopfout? Ik kan hem dat 15 keer zeggen, op het moment doe je wat de intuïtie je ingeeft."

Noch Büttner, noch Acheampong hebben gisteren punten gescoord. Wie moet Hasi zondag opstellen als linksback? Olivier Deschacht misschien? "Maar of die klaar is? Dat weten we niet. Dat kunnen we enkel zeggen als hij 90 minuten speelt. Hij heeft voldoende getraind, maar dat is nog iets anders dan een wedstrijd. Olivier zou wel voor meer defensieve zekerheid zorgen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.