Dendoncker: "Organisatie ging boven alles"

VRIJDAG, 22 APRIL 2016, 09:56 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Leander Dendoncker staat er weer. Na maanden gesukkeld te hebben met een blessure, speelde hij tegen Gent voor de tweede keer in vier dagen een volledige wedstrijd. De middenvelder looft de verdedigende prestatie van zijn ploeg.

"Op de kopbalkans van Milicivic tegen de lat na hebben we geen grote kansen weggegeven", aldus Dendoncker. "Dat had de coach ook gevraagd vooraf: de organisatie primeerde boven alles. Verdedigend zat het goed en dat kost ook energie. Misschien ontbrak het ons hierdoor aan scherpte voorin."

"Vooraf hadden we getekend voor een punt, maar eigenlijk hadden we er drie kunnen nemen. Natuurlijk willen we mooi voetballen, maar dit zijn de play-offs. Nu telt maar één ding: resultaten behalen. Het grote doel is de titel, al de rest is bijzaak. Met 10 op 12 aan de play-offs beginnen, is goed. Brugge blijft wel leider, maar er zijn nog zes wedstrijden.

Na maanden blessureleed lijkt Dendoncker zijn plaats weer gevonden te hebben. "Het was mijn tweede wedstrijd in vier dagen na lang niet gespeeld te hebben. Dan was deze wedstrijd met hoge intensiteit niet gemakkelijk. Maar het is gelukt en bovendien zonder pijn. Nu ga ik goed rusten voor de wedstrijd van zondag tegen Oostende. Daar moeten we opnieuw een goede prestatie neerzetten op defensief vlak."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.