Proto: "Ik was fout, het was penalty"

VRIJDAG, 22 APRIL 2016, 09:27 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Na de strafschopfout van Frank Acheampong ging Silvio Proto als een wilde tekeer. Zo zeker was hij dat het geen overtreding was. Na een verkwikkende douche sprak hij andere taal: "Ik moet toegeven dat het toch strafschop was."

Ook meteen na de partij verkondigde Proto dat het geen strafschop was. Dat schoot bij AA Gent-coach Hein Vanhaezebroeck in het verkeerde keelgat. "Dat hou je toch niet voor mogelijk. Een beetje ernstig blijven hij. Al raakte hij de bal, Acheampong maakte een kapbeweging zoals je een boom omhakt."

Een half uurtje later gaf ook Proto toe dat het een overtreding was. "Op het veld was ik absoluut zeker dat Frank correct tacklede. Ik zag hem de bal raken en dan pas het been van Saief. Daarom dat ik zo hevig reageerde. Maar intussen bekeek ik de beelden drie keer en moet ik toegeven dat het een overtreding was. Frank maakt ook een schaarbeweging met zijn tweede been en die was foutief. Het zal de adrenaline geweest zijn waardoor ik zo hevig reageerde, sorry daarvoor."

Volgens Proto had het echter nooit tot een strafschop mogen komen: "In de fase voordien maakt Depoitre duidelijk hands. Daar had de Gentse aanval moeten worden afgebroken."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.