Bastien: "Veel geleerd bij Avellino"

DONDERDAG, 21 APRIL 2016, 09:56 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Het gaat Samuel Bastien voor de wind bij Avellino. De jonge middenvelder heeft in Italië stappen vooruit gezet en veel clubs tonen interesse. Maar waar zijn toekomst ligt, dat weet Bastien nog niet.

“Ik heb veel geleerd in Italië en heb dus geen spijt van mijn keuze”, vertelt Bastien in de Sudpresse-kranten. “De Serie B wordt onderschat. Iemand zoals Verratti speelde er alvorens naar PSG te trekken. Tactiek is in Italië heel belangrijk. We trainen er uren op.”
 
“Opoffering maken om te groeien”
 
De keuze van Bastien voor Avellino was verrassend, maar hij heeft ze zich nog geen seconde beklaagd. “In de zomer van 2015 vroeg ik aan Anderlecht voor een uitleenbeurt om speelminuten te vergaren. De club ging hierop in. Enkele clubs uit België zoals Zulte Waregem en Charleroi deden een aanbod, maar toen meldde zich Avellino-voorzitter Walter Taccone. Ik heb me geen vragen gesteld. Ik wilde iets nieuws ontdekken, maar vooral: ik wilde bij de grote jongens voetballen en niet meer bij de beloften.”
 
“De infrastructuur hier is wel anders dan bij Anderlecht. Het doet je beseffen hoe goed het wel niet is in Neerpede. Maar het is hier rustig leven. Het is een verrijkende ervaring, een kleine opoffering om te groeien als voetballer en als mens. “
 
“Momenteel keer ik terug naar Anderlecht”
 
Met zijn prestaties bij Avellino speelde Bastien zich ook in de kijker bij de Belgische U21. “Dat Enzo Scifo me in maart opriep voor de Belgische  U21 maakte me fier en mijn mama nog meer”, aldus Bastien, die Anderlecht nog steed volgt. “Ik zag de wedstrijd tegen Club Brugge en de halve finale van de U19 in de UEFA Youth League. Ik heb nog geregeld contact met Tielemans, Defour en Conté.”
 
De voorbije weken werd duidelijk dat veel grote clubs Bastien volgen. “Momenteel  lijkt het erop dat ik terugkeer naar Anderlecht”, zo zegt hij hierover. “Avellino had tot 30 maart om de optie te lichten, maar men vond geen akkoord. We zullen wel zien wat de toekomst brengt.”
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.