Boussoufa: "Anderlecht blijft mijn club"

DONDERDAG, 21 APRIL 2016, 07:36 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Voor het eerst sinds zijn terugkeer speelt Mbark Boussoufa straks tegen Anderlecht. Ondanks een afgesprongen flirt in augustus, blijft de liefde tussen Boussoufa en Anderlecht intact. "Als ik scoor, zal ik niet juichen."

"Anderlecht blijft altijd mijn club omdat ik hier het grootste deel van mijn carrière speelde", vertelt Boussoufa. "Als ik scoor, ga ik niet uitbundig juichen. Er zijn nog teveel mensen bij Anderlecht die me steunen. Ik neem ook niemand kwalijk dat mijn transfer niet doorging de voorbije zomer."

Wat liep er eigenlijk mis toen?  "We hadden een mondelinge deal. Op de dag dat ik zou terugvliegen naar Moskou om daar alles te regelen, belde Herman Van Holsbeeck. Anderlecht wilde de deal wijzigen. Ze wilden een clausule waarin ze eenzijdig konden beslissen mijn contract te verlengen. Dat was nooit ter sprake gekomen in de onderhandelingen, dus dat pikte ik niet."

Boussoufa neemt Van Holsbeeck niets kwalijk. Voorzitter Roger Vanden Stock heeft hem wel ontgoocheld. "Hij zei in de pers dat ik te hoge financiële eisen stelde, maar daar had het niets mee te maken. Volgens mij moest hij een uitleg verzinnen voor de supporters."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.