Anderlecht volgt speler uit Liechtenstein

WOENSDAG, 20 APRIL 2016, 09:48 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Volgens Sudpresse volgt Anderlecht de prestaties van Marcel Büchel. Dit is een 25-jarige middenvelder die dit seizoen door Juventus wordt uitgeleend aan Empoli. In juni is hij einde contract.

Büchel heeft de Liechtensteinse nationaliteit, maar voetbalt sinds zijn 18e in Italië. Na een jaartje bij Siena, werd hij uitgeleend aan Juventus. In de Europa League mocht hij in het seizoen 2010-2011 twee keer invallen (tegen Manchester City en Salzburg), maar daar bleef het bij. Nadien volgden uitleenbeurten aan Gubbio en Cremonese.

In 2013 betaalde Juventus anderhalf miljoen euro aan Siena om Büchel definitief vast te leggen. Juventus leende hem echter meteen uit aan Virtus Lanciano in de Serie B. Ook het seizoen erna volgde een uitleenbeurt aan een club uit de tweede afdeling. Ditmaal Bologna. Bij beide clubs was Büchel een gewaardeerde basiskracht.

Dit seizoen maakte Büchel zijn debuut in de Serie A. Bij Empoli verzamelde hij al zestien basisplaatsen en acht invalbeurten. Daarin scoorde hij twee keer en incasseerde hij negen gele kaarten.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.