UYL: Anderlecht kansloos onderuit tegen Chelsea

VRIJDAG, 15 APRIL 2016, 14:58 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD De U19 van Anderlecht hebben hun halve finale in de Youth League verloren met 3-0 van Chelsea. De paars-witte jongeren waren een maatje te klein voor hun Engelse tegenstander, die zo goed als een hele wedstrijd domineerde.

Anderlecht begon aan de partij zonder de geschorste middenvelders Mangala en Van der Heyden. Na een korte studieronde nam Chelsea de partij resoluut in handen. Het was verdedigen met man en macht, wat Anderlecht moest doen. Gelukkig voor Anderlecht stond Svilar sterk te keepen en sprong Faes bij op de lijn. De stand bij de rust kon hoger geweest zijn dan 1-0.

De eerste kans na de pauze was voor Anderlecht. Bourard kreeg de bal in de voeten gespeeld door doelman Collins, maar die zette zijn fout zelf recht. Anderlecht was sterker uit de kleedkamer gekomen, maar net toen het in de match leek te komen, zette Colckett de 2-0 op het bord. Bourard en Abaz kregen nog mogelijkheden, maar het was Abraham die de 3-0-eindstand vastlegde.

Net als vorig jaar strand Anderlecht in de halve finale van de Youth League. Hoe dan ook een mooie prestatie. Om 17 uur spelen Real Madrid en PSG voor een plaats in de finale tegen Chelsea.

Eindstand: 3-0
Doelpunten: 21' Palmer (1-0), 56' Colkett (2-0), 75' Abraham (3-0)

Chelsea:Collins, Sterling, Clarke- Salter, Tomori, Aina, Colkett (79' Christie-Davies), Maddox, Ali, Abraham, Scott (73' DaSilva), Palmer (46' Mount)
Anderlecht:Svilar, Sowah, De Medina, Faes, Amrani, Silinou (74' Azevedo-Janelas), Bourard, Denayer (53' Bernier), Vancamp, Mikal (66' Petit), Abaz

Gele kaarten: 43' Bourard, 45' Mikal, 77' De Medina
Rode kaarten: /
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.